Kostreš: Nema racionalnih razloga za vanredne republičke izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 19. 08. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Nema racionalnih razloga za vanredne republičke izbore


LSV

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da ne vidi racionalne razloge za raspisivanje vanrednih republičkih izbora i da bi, ukoliko oni ipak budu raspisani, onda trebalo da istog dana budu održani i pokrajinski i lokalni izbori. Liga je spremna da izađe na izbore kad god oni budu raspisani, rekao je Kostreš Tanjugu, napominjući da o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora ona ni na koji način ne može da odlučuje, nego odluku o tome donosi premijer Aleksandar Vučić i njegovi saradnici. 
 
Ističući da je LSV jedina opoziciona parlamentarna stranka u Srbiji koja se “ne guši u dugovima, nema unutrašnjih razdora i cepanja i koja od svog osnivanja, u poslednjih 25 godina, nije promenila svoje političke stavove”, Kostreš je dodao da “s tog aspekta mi smo spremni za izbore”. Odgovarajući na pitanje da li bi, ukoliko budu raspisani vanredni parlamentarni izbori, trebalo u istom terminu održati pokrajinske i lokalne izbore, on je rekao da “ako se raspišu vanredni republički izbori, onda bi sve moralo da bude istog dana”.
 
– Kako kod da bude, svi izbori moraju da budu održani u istom danu, jer bi sve drugo bilo neopravdano kako iz finansijskog tako i iz logičkog ugla posmatrano – precizirao je Kostreš. On je podsetio na stav LSV prema kojem pokrajinski i lokalni izbori treba da budu održani u redovnom terminu, a to znači početkom iduće godine. 
 
LSV će “insistirati na tome da lokalni i pokrajinski izbori, kad god da budu raspisani, moraju biti održani zajedno jer bi bilo iracionalno da u periodu od stotinu dana dva puta imamo izbore”, naveo je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Govoreći o istoj temi za Dnevnik RTV-a, Kostreš je rekao:
 
- Naravno da je malo čudno da u situaciji u kojoj on ima dvotrećinsku većinu u parlamentu razmišlja o izborima, ali svakako je on taj koji će doneti odluku da li će izbora biti ili neće.
Na pitanje da li će ostati uz svog koalicionog partnera u Pokrajini, Demokratsku stranku, zamenik predsednika LSV kaže:
- Liga će biti uz građane i građanke Vojvodine, a da li će DS biti uz građane i građanke Vojvodine, to će vreme pokazati.
(BILSV, 19. 08. 2015)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook