Kostreš: Nema racionalnih razloga za vanredne republičke izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 19. 08. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Nema racionalnih razloga za vanredne republičke izbore


LSV

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da ne vidi racionalne razloge za raspisivanje vanrednih republičkih izbora i da bi, ukoliko oni ipak budu raspisani, onda trebalo da istog dana budu održani i pokrajinski i lokalni izbori. Liga je spremna da izađe na izbore kad god oni budu raspisani, rekao je Kostreš Tanjugu, napominjući da o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora ona ni na koji način ne može da odlučuje, nego odluku o tome donosi premijer Aleksandar Vučić i njegovi saradnici. 
 
Ističući da je LSV jedina opoziciona parlamentarna stranka u Srbiji koja se “ne guši u dugovima, nema unutrašnjih razdora i cepanja i koja od svog osnivanja, u poslednjih 25 godina, nije promenila svoje političke stavove”, Kostreš je dodao da “s tog aspekta mi smo spremni za izbore”. Odgovarajući na pitanje da li bi, ukoliko budu raspisani vanredni parlamentarni izbori, trebalo u istom terminu održati pokrajinske i lokalne izbore, on je rekao da “ako se raspišu vanredni republički izbori, onda bi sve moralo da bude istog dana”.
 
– Kako kod da bude, svi izbori moraju da budu održani u istom danu, jer bi sve drugo bilo neopravdano kako iz finansijskog tako i iz logičkog ugla posmatrano – precizirao je Kostreš. On je podsetio na stav LSV prema kojem pokrajinski i lokalni izbori treba da budu održani u redovnom terminu, a to znači početkom iduće godine. 
 
LSV će “insistirati na tome da lokalni i pokrajinski izbori, kad god da budu raspisani, moraju biti održani zajedno jer bi bilo iracionalno da u periodu od stotinu dana dva puta imamo izbore”, naveo je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Govoreći o istoj temi za Dnevnik RTV-a, Kostreš je rekao:
 
- Naravno da je malo čudno da u situaciji u kojoj on ima dvotrećinsku većinu u parlamentu razmišlja o izborima, ali svakako je on taj koji će doneti odluku da li će izbora biti ili neće.
Na pitanje da li će ostati uz svog koalicionog partnera u Pokrajini, Demokratsku stranku, zamenik predsednika LSV kaže:
- Liga će biti uz građane i građanke Vojvodine, a da li će DS biti uz građane i građanke Vojvodine, to će vreme pokazati.
(BILSV, 19. 08. 2015)




Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook