Izborna komisija u Bočaru samo od članova SNS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 01. 2017. | Komentara: 0

Izborna komisija u Bočaru samo od članova SNS

Novi Bečej, 26. januar 2017 - Skandalozna je odluka predsednika Skupštine opštine Novi Bečej da od sedam članova Komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta Mesne zajednice Bočar, svih sedam bude iz Srpske napredne stranke.

LSV
 
Izbore za članove Saveta Mesne zajednice Bočar, koji će biti održani 19. februara, predsednik Skupštine opštine Novi Bečej je raspisao 19. januara i, pri tome, u izjavi za medije naglasio da u njima učestvuju grupe građana i pojedinci, a ne stranke. To ga, međutim, nije sprečilo da imenuje ovakav sastav Komisije.

Na osnovu ovakvog, jednostrano izabranog sastava Komisije dolazimo do zaključka da je očigledna namera da izbori ne budu transparentni i da se omoguće nesmetane mahinacije tokom i nakon izbornih radnji.

Izgovor predsednika SO Novi Bečej da su ovo nestranački izbori i da samim tim nije važno ko je iz koje stranke, neprihvatljiv je, jer je uveliko prisutno učešće stranaka na izborima za članove Saveta mesnih zajednica, a ovakav potez za svaku osudu.Transparetnost i izbori u skladu sa demokratskim principima na ovaj način nisu omogućeni.

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine uputio je javni poziv predsedniku Skupštine opštine Novi Bečej da promeni sastav Komisije i formira je od nestranačkih ličnosti ili da ravnopravno uključi pripadnike drugih političkih partija. 

Svako drugo rešenje baca senku neregularnosti na izbore koji još nisu ni počeli i postavlja pitanje - šta tek da očekujemo tokom izbora.
 
 
Član predsednišlva 
Lige socijademokrata Vojvodine
i predsednik Opštinskog odbora LSV Novi Bečej
 Saša Šućurović



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook