Sedlarević: Očekuje nas dominantno muška kampanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 02. 02. 2016. | Komentara: 0

Sedlarević: Očekuje nas dominantno muška kampanja

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine me Maja Sedlarević ocenila je da, kao što je politika i dalje dominantno muški posao u Srbiji, tako će i predstojeća kampanja biti dominantno muška.

 
- Ne očekujem da će u kampanji biti drugačija situacija nego do sada. Očekujem da će kampanja biti i muška i liderska, odnosno da će lideri biti ti koji će nositi kampanje svih stranaka i onda tu postoji vrlo mali prostor za afirmaciju i promociju kandidatkinja - rekla je Sedlarević za RTV. Ona je kazala i da se aktuelne političke rasprave vode najčešće između kolega političara, te da je to postala i praksa.
 
- Ne samo zbog toga što je manje žena na pozicijama odlučivanja i moći, već i zato što su određene teme i takozvana 'visoka politika' obično rezervisani za muškarce - istakla je Sedlarević i dodala i da je apsolutno ubeđena da bi atmosfera u politici bila zdravija i korektnija da na nju u većoj meri utiču političarke.
 
Na pitanje da li će se u predstojećoj kampanji građanima u dovoljnoj meri predstaviti kandidatkinje, Sedlarević je navela da su se žene izborile da zakonski bude rešeno njihovo obavezno učestvovanje i u procesu kandidovanja i u procesu izbora time što su merom afirmativne akcije, u vidu kvote, obezbedile učešće najmanje 30 odsto žena u svim parlamentima.
 
- I samo zbog toga će nas biti više na izbornim listama i u parlamentima u budućnosti. Ono što je sledeći zadatak žena i mislim cele političke elite jeste da bude mnogo više žena i na mestima odlučivanja u izvršnoj vlasti - dodala je ona. Vojvođanska poslanica LSV je poručila i da bi volela da u Srbiji postoji mnogo više stranaka, koje za lidera imaju liderku.
 
(BILSV, 02.02.2016)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook