Zar pluća Vojvođana ne vrede koliko i pluća Beograđana?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 18. 01. 2020. | Komentara: 0

Zar pluća Vojvođana ne vrede koliko i pluća Beograđana?

NOVI SAD - Mirčea Lelea iz Lige socijaldemokrata Vojvodine izjavio je da LSV još nije donela odluku o učešću na izborima, te da će to učiniti kada oni budu formalno raspisani. On je na tribini Nezavisnog društva novinara Vojvodine u Novom Sadu „Mladi na marginama politike – borba za pravo glasa“ demantovao da je formiranjem Vojvođanskog fronta LSV ušla u izbornu kampanju. 

LSV

- To nije predizborna koalicija, već je reč o platformi kojom se grupa političkih stranaka i nevladinih organizacija obavezala da će zajednički raditi na realizaciji ideja vezanih za autonomiju Vojvodine - kazao je on. 

Lelea je naveo primer da je u vojvođanskom sele Torak, gde i sam živi, pet godina gorela lokalna deoponija ali da niko od medija nije dolazio da o tome izveštava. 

- Pa, valjda moja pluća vrede isto kao i pluća nekog iz Beograda - rekao je Lelea, aludirajući na aktuelnu polemiku u medijima zbog povećanog zagađenja vazduha u Beogradu i još nekim gradovima. 

On je odbacio kritike kojima se dovodi u pitanje opozicioni status LSV, navodeći da je LSV „žestoka opozicija pokrajinskoj vlasti, kao i vlastima u više od 40 lokalnih samouprava u Vojvodini od ukupno 46 opština i gradova“.
 (SzILSV, 18.01.2020)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook