Kostreš: Gaziti zastavu Vojvodine znači gaziti temeljne vrednosti Srbije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 09. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Gaziti zastavu Vojvodine znači gaziti temeljne vrednosti Srbije

Novi Sad, 9. maj 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje noćašnji napad na Omladinski centar CK13 i kafe Crni ovan u Novom Sadu.

LSV

Prilikom ovog napada, bačena je i zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine i tako jasno upućena politička poruka aktivistima ova dva mesta, koji već godinama baštine vrednosti antifašizma, građanskog društva i alternativne kulture.

Najnoviji napad neofašista nije slučajno izvršen na Dan pobede, već je izabran sa namerom zastrašivanja građana koji se ne slažu sa nasiljem i mržnjom.

Bojan Kostreš, predsednik LSV tim povodom je izjavio: „Ko gazi zastavu Vojvodine, taj gazi i Ustav Srbije. Ko danas gazi zastavu sutra će gaziti ljude. Ko ne voli Vojvodinu, ne voli ni Srbiju. Vojvođanke i Vojvođani ne pristaju na nasilje i mržnju kao oblik političkog delovanja. Vojvođanke i Vojvođani su evropsko lice Srbije a Vojvodina mora biti evropski pogon Srbije. Zato zastava Vojvodine ima i svoje zvezdice, da nad vrednostima slobode, pravde i poštenja Bačka, Banat i Srem stoje ujedinjeni sa svim ljudima koji u Vojvodini žive."

Odbori LSV | Četvrtak, 08. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pastor i Bakić sramotno ćutali na koncert čoveka koji širi versku i nacionalnu mržnju

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodina-VOJVOĐANI Subotica smatra da je izostanak reakcije čelnika grada Subotice Stevana Bakića i Balinta Pastora na koncert pevača šovinističke muzike Baje Malog Knindže u Novom Žedniku sramotan i da je u potpunoj suprotnosti sa tradicijom zajedničkog života u Subotici i Vojvodini.
Odbori LSV | Sreda, 07. 06. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Nedopustiva ležernost odgovornih za bezbednost u Novom Sadu

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI Maja Mrnuštik rekla je za 021.rs da je izostala bilo kakva reakcija gradonačelnika, Skupštine grada i novosadske policije na brojne, gotovo svakodnevne slučajeve dojava bombi u školama, te da bi njihovo bilo kakvo javno oglašavanje bilo očekivano zbog funkcije na kojoj su.
Saopštenja | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

Kostreš pisao ambasadorima SAD, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja u Normandiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je danas dopis ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiji.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook