Akcije za suzbijanje nasilja u porodici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 22. 01. 2013. | Komentara: 0

Akcije za suzbijanje nasilja u porodici

KOVAČICA – Opštinski odbor Omladine LSV Kovačica pokrenuo je anketiranje građanki u Idvoru, Debeljači i Crepaji na temu nasilja u porodici.

LSV

Na taj način je počela realizacija prve u nizu predstojećih zajedničkih akcija Foruma žena LSV i Omladine LSV u opštini Kovačica, sa ciljem da se ukaže na veliki problem nasilja u porodici u toj opštini. Omladinci ukazuju da opština Kovačica tradicionalno spada u patrijarhalnu sredinu gde se nasilje toleriše i gde je skoro svaka druga žena bila žrtva nekog vida porodičnog nasilja.
– Žene koje se odluče da potraže pomoć nailaze na zid zbog toga što opština Kovačica nema izgrađene odgovarajuće mehanizme pomoći za žene žrtve nasilja – navedeno je u tom odboru. U iščekivanju jasne reakcije državnih i opštinskih institucija u borbi protiv nasilja u porodici omladinke i omladinci i članice Foruma žena ovog odbora pokrenula su i program koji ima za cilja da realizuje niz akcija u cilju podizanja svesti građana i vršenja pritiska na opštinske organe u cilju pružanja adekvatnije pomoći žrtvama nasilja u porodici.

(BILSV, 22. 01. 2013.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook