Akcije za suzbijanje nasilja u porodici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 22. 01. 2013. | Komentara: 0

Akcije za suzbijanje nasilja u porodici

KOVAČICA – Opštinski odbor Omladine LSV Kovačica pokrenuo je anketiranje građanki u Idvoru, Debeljači i Crepaji na temu nasilja u porodici.

LSV

Na taj način je počela realizacija prve u nizu predstojećih zajedničkih akcija Foruma žena LSV i Omladine LSV u opštini Kovačica, sa ciljem da se ukaže na veliki problem nasilja u porodici u toj opštini. Omladinci ukazuju da opština Kovačica tradicionalno spada u patrijarhalnu sredinu gde se nasilje toleriše i gde je skoro svaka druga žena bila žrtva nekog vida porodičnog nasilja.
– Žene koje se odluče da potraže pomoć nailaze na zid zbog toga što opština Kovačica nema izgrađene odgovarajuće mehanizme pomoći za žene žrtve nasilja – navedeno je u tom odboru. U iščekivanju jasne reakcije državnih i opštinskih institucija u borbi protiv nasilja u porodici omladinke i omladinci i članice Foruma žena ovog odbora pokrenula su i program koji ima za cilja da realizuje niz akcija u cilju podizanja svesti građana i vršenja pritiska na opštinske organe u cilju pružanja adekvatnije pomoći žrtvama nasilja u porodici.

(BILSV, 22. 01. 2013.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook