Aleksandar Vulin je ruski špijun

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2022. | Komentara: 0

Aleksandar Vulin je ruski špijun

SARAJEVO - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Rusiju da stoji iza sajber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu. 

LSV

„Rusija stoji iza dojava o bombama“

Dojave o bombama prvo u Srbiji, a potom u regionu i Bosni i Hercregovini je došla direktno iz Rusije, jer ova država, kaže Čanak, putem sajber napada, a ne tenkovima, kreće u divljaštvo i stvaranje straha. 

- Kako mislite da se ne vidi veza kada je čitav region, čitava bivša Jugoslavija, osim Slovenije, pošto je ona drugačija priča, sve ostalo je sistem spojenih sudaova i ne može da se nešto desi na jednom mestu, a da to ne da pozitivne ili negativne rezultate, nažalost obično negativne, i u drugim delovima regiona. Potpuno je jasno da je ovoga trenutka Rusiji Vladimira Putina potrebno da otvori nova žarišta i da napravi nove probleme - rekao je Čanak gostujući na sarajevskoj N1 televiziji. 

- Putinova Rusija je ono što je bila Hilterova Nemačka, to je neprijatelj civilizacije - dodao je. 

Ističe da Rusija radi sve s ciljem da se narodi na Balkanu međusobno „zakrve“, kako bi se skrenula pažnja sa njihovih aktivnosti zla. Lider LSV dodaje da Putina ne interesuje Balkan. 

- Mi smo žetoni u pokeraškoj partiji sa Zapadom, pustiću vam Balkan, neću ga zapaliti, a vi ćete nam pustiti Krim i Donbas na miru - kaže Čanak. 

Ko je u vezi s Rusijom?

Na pitanje hoće li se na našem području desiti scene iz Donjecka i Donbasa, Čanak odgovara:

- Mi imamo stratešku poziciju da se ne graničimo sa Rusijom i ne mogu da doteraju tenkove. To je razlog što smo relativno bezbedni, ali to ne znači da nemamo dovoljno unutrašnje ruske agenture, naročito u severoistočnoj BiH i u nekim delovima Srbije, do te mere da oni mogu napraviti unutrašnje probleme.

Čanak nema informaciju da je Zoran Milanović, predsednik Hrvatske, ruski igrač na Balkanu i upozorava da se posebna pažnja mora posvetiti ovoj zemlji. Međutim, kao ruskog špijuna je imenovao ministra policije Republike Srbije Aleksandra Vulina.

- Aleksandar Vulin, to vam je čist ruski špijun. On je predao stenograme ruskom ambasadoru. Potpuno jasno da je to ispostava FSB-a - pojasnio je Čanak.

Inače, lider LSV je Vulina okarakterisao kao multilateralnog netalentovanog čoveka čije reči nemaju težinu.

U interesu Rusije je, smatra, da na području BiH, Srbije i Kosova napravi nered kako bi NATO reagovao, a potom sklopio dogovor između NATO-a i Rusije. Ta velika Rusija se ne može izboriti sa Ukrajinom, kategoričan je Čanak.

- To liči na priču da se Srbija brani u Kninu – dodao je.

Dodikova vila u Beogradu će mu biti samo usputna stanica do Moskve

- Znam da Milorad Dodik ima vilu u Beogradu, ali to će mu biti samo stanica dok ne dođe Moskve, kada za to dođe vreme - naveo je Čanak.

S obzirom na to da je govorio o severoistočnoj BiH, pojasnio je da je govorio o Republici Srpskoj, jer „Dodik i nacionalisti sve vreme Vojvodinu iz koje on dolazi dolazi nazivaju severnom srpskom pokrajinom“.

- Republika Srpska niti je Republika niti Srpska - zaključio je Čanak.

(SzILSV, 26.05.2022)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook