Apel za uvođenje vanrednog stanja u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 10. 07. 2012. | Komentara: 0

Apel za uvođenje vanrednog stanja u Vojvodini

NOVI SAD - Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov, nakon konsultacija sa predsednicima skupština opština nekoliko vojvođanskih gradova, apelovala je danas na ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića i načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Predraga Marića da u AP Vojvodini bude proglašeno vanredno stanje zbog tropskih vrućina.

Aleksandra Jerkov

Ona je danas uputila i pismo predsedniku Skupštine AP Vojvodine Ištvanu Pastoru, u kojem ga informiše o apelima prema ministru unutrašnjih poslova i načelniku Sektora MUP-a za vanredne situacije, zamolivši predsednika Skupštine AP Vojvodine da se svojim autoritetom angažuje oko iste problematike.

Usled velikih vrućina, svakodnevni život građanki i građana bio je u značajnoj meri poremećen, a Novi Sad je zbog tropskog talasa postavio česme na ulice, dok su vrata Skupštine grada otvorena za osveženje i rashlađivanje sugrađanki i sugrađana. Jerkov je od predsednika skupština opština nekoliko vojvođanskih gradova saznala da je i u njihovim gradovima stanje teško, te da, kao i u Novom Sadu, temperatura na asfaltu prelazi 40 stepeni Celzijusa.

Većina predsednika skupština opština složila se u oceni da je neophodno, budući da se naredni tropski talas očekuje od 15. jula, da nadležno republičko ministarstvo preduzme mere iz svoje nadležnosti i omogući građanima da lakše podnesu dolazeće vrućine.

- Naravno, treba napomenuti i da vanredno stanje ne znači da ima mesta bilo kakvom uzbunjivanju javnosti, već naprotiv, samo bolju organizaciju nadležnih službi kako bi svakodnevni život bio olakšan u danima dok traju ovako visoke temperature - napomenula je Jerkova u pismu Ivici Dačiću i Predragu Mariću.

(BILSV, 10.07.2012)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook