Apel za uvođenje vanrednog stanja u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 10. 07. 2012. | Komentara: 0

Apel za uvođenje vanrednog stanja u Vojvodini

NOVI SAD - Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov, nakon konsultacija sa predsednicima skupština opština nekoliko vojvođanskih gradova, apelovala je danas na ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića i načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Predraga Marića da u AP Vojvodini bude proglašeno vanredno stanje zbog tropskih vrućina.

Aleksandra Jerkov

Ona je danas uputila i pismo predsedniku Skupštine AP Vojvodine Ištvanu Pastoru, u kojem ga informiše o apelima prema ministru unutrašnjih poslova i načelniku Sektora MUP-a za vanredne situacije, zamolivši predsednika Skupštine AP Vojvodine da se svojim autoritetom angažuje oko iste problematike.

Usled velikih vrućina, svakodnevni život građanki i građana bio je u značajnoj meri poremećen, a Novi Sad je zbog tropskog talasa postavio česme na ulice, dok su vrata Skupštine grada otvorena za osveženje i rashlađivanje sugrađanki i sugrađana. Jerkov je od predsednika skupština opština nekoliko vojvođanskih gradova saznala da je i u njihovim gradovima stanje teško, te da, kao i u Novom Sadu, temperatura na asfaltu prelazi 40 stepeni Celzijusa.

Većina predsednika skupština opština složila se u oceni da je neophodno, budući da se naredni tropski talas očekuje od 15. jula, da nadležno republičko ministarstvo preduzme mere iz svoje nadležnosti i omogući građanima da lakše podnesu dolazeće vrućine.

- Naravno, treba napomenuti i da vanredno stanje ne znači da ima mesta bilo kakvom uzbunjivanju javnosti, već naprotiv, samo bolju organizaciju nadležnih službi kako bi svakodnevni život bio olakšan u danima dok traju ovako visoke temperature - napomenula je Jerkova u pismu Ivici Dačiću i Predragu Mariću.

(BILSV, 10.07.2012)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook