Autonomija Vojvodine postoji onoliko koliko Ustav dozvoli

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 02. 2013. | Komentara: 0

Autonomija Vojvodine postoji onoliko koliko Ustav dozvoli

NOVI SAD - Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški rekao je da autonomija Vojvodine postoji onoliko koliko je garantovano Ustavom.

LSV

On je u anketi emisije „Politbiro“ Radio-televizije Vojvodine, na pitanje „Da li postoji vojvođanska autonomija i u čemu se ogleda“ rekao da će pun kapacitet autonomije APV biti uspostavljen kada sve nadležnosti budu garantovane Ustavom.

- Jedino za šta mi možemo decidno da tvrdimo da jeste autonomija Vojvodine je ono što nam je garantovano najvišim pravnim aktom, a to se svodi na zastavu, grb i uređenje sopstvene uprave. Sve naledžnosti koje su određene kao poverene danas mogu da postoje, a sutra već na nekom zasedanju republičke Skupštine mogu biti ukinute. I upravo inicijativa LSV godinama ide u tom pravcu da sve ono što mi smatramo da jeste autonomija i što trenutno stoji kao naša nadležnost mora biti garantovano Ustavom, jer tek tada ćemo moći da kažemo da imamo pun kapacitet autonomije - istakao je Branislav Bogaroški.

(BILSV, 17.02.2013)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook