Banatski univerzitet razlog da mladi ostanu u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 10. 2013. | Komentara: 0

Banatski univerzitet razlog da mladi ostanu u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Osnivanjem Banatskog univerziteta mladi Zrenjaninci  i Zrenjaninke ostajali bi u svom gradu. Zrenjanin bi postao univerzitetski centar i ovde bi dolazili i studenti iz drugih sredina – istakla je na današnjoj konferenciji za novinare odbornica LSV u Skupštini grada Zrenjanina Božana Vukadinović.

LSV

Ona je podsetila da bi na taj način bili zadovoljeni kriterijumi Evropske unije, koji propisuju da regioni između 500 i 600 hiljada stanovnika treba da imaju univerzitete.

-Ligaši i ligašice nastaviće da se zalažu da Zrenjanin postane evropski grad u kojem se bolje živi – rekla je Vukadinovićeva, dodajući da se zbog toga mnogo više pažnje mora posvetiti mladim sugrađanima i sugrađankama.

- Ono na šta sam svojevremeno već ukazivala je da sam sigurna  da ova ideja može  prvi put da ujedini sve političke aktere u Zrenjaninu, jer je, nakon Ligine inicijative, i zalaganja ligaških funkcionera,  o ovome u predizbornoj kampanji pričala čak i stranka iz aktuelne vlasti – naglasila je Božana Vukadinović.

Napomenula je da je sada prilika i da pokažu da obećanja nemaju samo predizborni rok trajanja. Ona je još jednom podsetila i da elaborati već postoje, da je stručna javnost dala svoju saglasnost, te da je na strankama, kao političkom faktoru, da ovu ideju podrže i pokrenu.

- Centar Banatskog inverziteta bio bi Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin", ali bi u stvaranje te ustanove bile uključene i druge sredine u Banatu koje imaju fakultete, pre svega Kikinda i Vršac - rekla je odbornica LSV u zrenjaninskoj Skupštini, dodajući da je uverena da grad ima dovoljno stručnjaka, koji sada rade u drugim gradovima, jer im ovde nije pružena prilika. Ona je istakla i da je otvaranje mnogobrojnih privatnih fakulteta jedan od pokazatelja da postoji potreba za osnivanjem Banatskog univerziteta.

- Zrenjanin mora  svojim građanima i građankama ponuditi razloge za ostanak u njemu – poručila je Božana Vukadinović.

(BILSV, 29.10. 2013)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook