Beograd grad budućnosti, a ostalima siromaštvo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 14. 10. 2017. | Komentara: 0

Beograd grad budućnosti, a ostalima siromaštvo

Novi Sad, 14. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministru inovacija i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije Nenadu Popoviću zašto je za lokaciju takozvanog Grada budućnosti izabrana teritorija grada Beograda.

lsv

Ministar Popović nedavno je posetio Industrijski park Sudžou u Kini i najavio početak procesa dizajniranja sličnog parka u Srbiji, na teritoriji grada Beograda, te je najavio da će taj park Beogradu omogućiti lidersku poziciju u oblastima inovacija i tehnologije.

LSV nema ništa protiv razvoja naše države, ali zar posle ogromnih projekata „Beograd na vodi“ ili „Skyline Belgrade“ nije vreme da se poneki razvojni projekat realizuje i u ostalim delovima Srbije?

Beograd je po svim ekonomskim pokazateljima ostao jedini razvijeni deo Srbije, a svi ostali regioni su postali nerazvijeni.

Sasvim je jasna intencija da se sva vlast, sve finansije i sav kapital sliju u glavni grad Beograd.

Ova intencija je otvoreno i protivustavna, jer se na ovaj način građani Srbije iz ostalih krajeva zemlje dovode u neravnopravan položaj.

Neverovatno je da se planira i dizajnira nekakav grad budućnosti, a sa druge strane se ne vidi siromštvo ostatka zemlje u sadašnjosti!

Ako je želja vlasti da Srbija u budućnosti bude samo Beograd, a sve ostalo pusta teritorija, onda su na dobrom putu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine na to ne želi da pristane!

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook