Beograd grad budućnosti, a ostalima siromaštvo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 14. 10. 2017. | Komentara: 0

Beograd grad budućnosti, a ostalima siromaštvo

Novi Sad, 14. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministru inovacija i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije Nenadu Popoviću zašto je za lokaciju takozvanog Grada budućnosti izabrana teritorija grada Beograda.

lsv

Ministar Popović nedavno je posetio Industrijski park Sudžou u Kini i najavio početak procesa dizajniranja sličnog parka u Srbiji, na teritoriji grada Beograda, te je najavio da će taj park Beogradu omogućiti lidersku poziciju u oblastima inovacija i tehnologije.

LSV nema ništa protiv razvoja naše države, ali zar posle ogromnih projekata „Beograd na vodi“ ili „Skyline Belgrade“ nije vreme da se poneki razvojni projekat realizuje i u ostalim delovima Srbije?

Beograd je po svim ekonomskim pokazateljima ostao jedini razvijeni deo Srbije, a svi ostali regioni su postali nerazvijeni.

Sasvim je jasna intencija da se sva vlast, sve finansije i sav kapital sliju u glavni grad Beograd.

Ova intencija je otvoreno i protivustavna, jer se na ovaj način građani Srbije iz ostalih krajeva zemlje dovode u neravnopravan položaj.

Neverovatno je da se planira i dizajnira nekakav grad budućnosti, a sa druge strane se ne vidi siromštvo ostatka zemlje u sadašnjosti!

Ako je želja vlasti da Srbija u budućnosti bude samo Beograd, a sve ostalo pusta teritorija, onda su na dobrom putu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine na to ne želi da pristane!

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook