Biblioteka delila knjige

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Biblioteka delila knjige

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović i direktor Gradske bilbioteke u Novom Sadu Miloš Pankov, delili su danas u centru grada višak knjiga iz fonda ove ustanove. Deljenje knjiga i promotivnog materijala o radu Biblioteke, organizovano je povodom obeležavanja 23. aprila, Svetskog dana knjige, a koji Gradska biblioteka obeležava nizom akcija tokom čitave nedelje.

Aleksandar Jovanovic

- Obrazovanje i svaki segment obrazovanja veoma je bitan za društvo u celini, posebno kada je reč o mladim ljudima. U tom pogledu, rad Gradske biblioteke, kao jedne od najstarijih kulturnih ustanove u gradu, je vrlo važan i nadam se da će Biblioteka nastaviti sa ovakvim akcijama - istakao je Jovanović tokom deljenja knjiga.
On je podsetio da je tokom prošle godine Gradska biblioteka dobila hiljadu članova više nego 2010. godine, a da danas broji oko 27 hiljada aktivnih članova.
- To je oko sedam odsto ukupnog stanovništva Novog Sada i vrlo je važno da se vratimo čitanju jer se čitanjem stiče znanje - zaključio je Jovanović.
Direktor Gradske biblioteke Miloš Pankov objasnio je da da će tokom cele nedelje obeležavati Svetski dan knjige. On je kazao da će se u svim ograncima novosadske ustanove do petka održavati niz programa, poput izložbi i radionica.
- Bibliteka će najmlađim korisnicima tokom nedelje knjige nuditi i popuste za članarinu - precizirao je Pankov. Prema njegovim rečima, Gradska bilbioteka ima u planu pokretanje on-lajn usluga, kako bi korisnici, koji imaju ozbiljnije zahteve, mogli i na taj način da dođu do željenih izdanja. Tokom današnje akcije, Gradska biblioteka ponudila je Novosađanima i Novosađankama oko 500 naslova.

(BILSV, 24.04.2012.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook