Bolja primena zakona o rodno zasnovanom nasilju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 02. 12. 2016. | Komentara: 0

Bolja primena zakona o rodno zasnovanom nasilju

NOVI SAD – Zamenica predsednika odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada mr Maja Sedlarević izjavila je da je svaka inicijativa i peticija, kao ona da se 18. maj proglasi Danom sećanja na žene koje su ubijene kao žrtve nasilja koju su članovi gradske vlasti i većina odbornika novosadske skupštine potpisali ove nedelje, dobra jer skreće pažnju na veliki problem. Ona je u izjavi za RTV istakla da je, međutim, problem što se doneti zakoni nedovoljno primenjuju u praksi.

LSV

- Svaka inicijativa ovog tipa jeste dobra jer skreće pažnju javnosti i ukazuje na ogroman problem koji mi, činjenica je, imamo u društvu. Ono na čega treba još skrenuti pažnju, ne samo u „16 dana aktivizma“ i ne samo kada pokrećemo ili podržavamo ovakvu jednu inicijativu da se jedan dan u godini obeleži danom sećanja na žene žrtve rodno zasnovanog nasilja, jeste da treba da razmišljamo o tome da mi imamo zakonsku legislativu u toj oblasti donekle rešenu, ali naši zakoni se nedovoljno primenjuju u praksi. I to je negde zadatak svih nas, i to je ono na čemu još dodatno treba raditi – napomenula je Sedlarević u anketi emisije „Politbiro“ povodom proglašenja 18. maja Danom sećanja na žene žrtve nasilja.

(BILSV, 02.12.2016)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook