Čanak, Kostreš i Jerkov u Americi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 08. 09. 2012. | Komentara: 0

Čanak, Kostreš i Jerkov u Americi

NOVI SAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš i portparolka Lige Aleksandra Jerkov, koji se poslednjih nekoliko dana nalaze u Sjedinjenim Američkim Državama, prisustvovali su Nacionalnoj demokratskoj konvenciji održanoj pre nekoliko dana gradu Šarlotu, na kojoj je američki predsednik Barak Obama zvanično prihvatio kandidaturu za novi mandat u Beloj kući.

LSV

Moto konvencije bio je „Koliko god smo veliki, ne možemo sami“, a lider LSV, koji se putem društvene mreže tviter u više navrata obraćao i objavljivao fotografije sa tog događaja, prokomentarisao je taj slogan rečima „Poučno za sve demokrate“.

– Obama je govorio o solidarnosti, o pravu na različitost i o odgovornosti – dodao je Čanak.

Obama pun energije

Aleksandra Jerkov je za list Press potvrdila da je to bio veličanstven skup sa oko 30.000 delegata.

– Obama je pun  energije i kada ga slušate zaista verujete u njegov slogan da čovek može da uradi sve što poželi – rekla je Jerkova i dodala da je bila u nesvakidašnjoj prilici da vidi Obamu, njegovu suprugu, kao i ostale čelnike američkih demokrata. Prema njenoj oceni, iako i u Srbiji ima političara koji su puni energije, ipak ne mogu da se porede sa prvim čovekom Amerike.

– Obama je jedinstven. Čak ni među političarima širom sveta ne bih mogla da pronađem nekoga ko ima toliku energiju – zaključila je Jerkova. Ona je za list Danas još najavila i da će u narednim danima imati niz sastanaka sa učesnicima konferencije iz SAD i ostatka sveta.

Pretnje prestale

Upitana da li joj još stižu telefonske pretnje, Jerkova, koja je i predsednica Skupštine grada Novog Sada, je za Press rekla da više ne dobija takve poruke.

– Policija je brzo reagovala, obavestili su me da su tužilaštvu prosledili sav materijal i da su sada oni na potezu – dodala je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 08.09.2012)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook