Čanak: Bolje je čitav vek razgovora nego minut rata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 06. 07. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Bolje je čitav vek razgovora nego minut rata

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, odgovarajući na pitanje „Šta je budućnost Srbije na Kosovu i Kosova u Srbiji“ dnevnog lista „Blic“, rekao je da je najpre važno shvatiti da na Kosovu žive Ijudi koji imaju interese i ubeđenja.

 LSV

- Zatim, da je Kosovo izgubljeno ratom 1999, kada je Slobodan Milošević potpisao Kumanovski sporazum i treće, da je normalizacija odnosa Kosova i Srbije uslov mirnog života i privredni imperativ i jedne i druge strane. Dakle, potrebno je priznati faktičko stanje. Znam da ću tim stavom navući na sebe bes, ali odavno govorim da se Srbija mora suočiti sa svim neprijatnim pitanjima i da ih ne sme ignorisati, da mora rešavati probleme koji su se godinama gurali pod tepih i o koje se konstantno saplićemo. Jednostavno, mora se izaći iz floskula, mitomanije i samozavaravanja - naveo je Čanak.

On je istakao da je "budućnost Kosova u Srbiji nikakva, ali u EU zajednička".

- Samo je EU način da između Kosova i Srbije ne bude granica. I zato svi koji rade protiv integracija rade protiv brisanja granice i graničnih prelaza između Srbije i Kosova – naveo je Čanak i naglasio da uvek treba razgovarati.

- Bolje je čitav vek razgovora nego minut rata – kazao je Čanak za list „Blic“.

(BILSV, 06.07.2017)




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook