Čanak: Bolje je čitav vek razgovora nego minut rata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 06. 07. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Bolje je čitav vek razgovora nego minut rata

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, odgovarajući na pitanje „Šta je budućnost Srbije na Kosovu i Kosova u Srbiji“ dnevnog lista „Blic“, rekao je da je najpre važno shvatiti da na Kosovu žive Ijudi koji imaju interese i ubeđenja.

 LSV

- Zatim, da je Kosovo izgubljeno ratom 1999, kada je Slobodan Milošević potpisao Kumanovski sporazum i treće, da je normalizacija odnosa Kosova i Srbije uslov mirnog života i privredni imperativ i jedne i druge strane. Dakle, potrebno je priznati faktičko stanje. Znam da ću tim stavom navući na sebe bes, ali odavno govorim da se Srbija mora suočiti sa svim neprijatnim pitanjima i da ih ne sme ignorisati, da mora rešavati probleme koji su se godinama gurali pod tepih i o koje se konstantno saplićemo. Jednostavno, mora se izaći iz floskula, mitomanije i samozavaravanja - naveo je Čanak.

On je istakao da je "budućnost Kosova u Srbiji nikakva, ali u EU zajednička".

- Samo je EU način da između Kosova i Srbije ne bude granica. I zato svi koji rade protiv integracija rade protiv brisanja granice i graničnih prelaza između Srbije i Kosova – naveo je Čanak i naglasio da uvek treba razgovarati.

- Bolje je čitav vek razgovora nego minut rata – kazao je Čanak za list „Blic“.

(BILSV, 06.07.2017)




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook