Čanak: Goniti zločince do sudnjeg dana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Nedelja, 24. 07. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Goniti zločince do sudnjeg dana

BEOGRAD - Komentarišući oslobađajuću presudu Šandoru Kepiru, koja je izazvala žestoke reakcije kako u Srbiji, tako i u svetu, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je za današnji NIN istakao da je bio užasnut presudom.

Nenad Čanak

"Ako nešto spada u neupitne zločine, to je racija u Novom Sadu. Ako nešto mora biti gonjeno do sudnjeg dana, to su počinioci tog zločina. Kepiro je već uspeo da dva puta izbegne pravdu i ne sme mu se dozvoliti da umre nekažnjen. Ako je star, tim pre ga treba kazniti, jer su najgori u ovakvim slučajevima upravo oni koji su život proveli nekažnjeni. Takvo ismevanje strašne sudbine nešto je što niko sa elementarnim ljudskim poštenjem ne sme da dozvoli " istakao je Nenad Čanak. Lider LSV smatra i da je Kepiru mesto na jednoj drugoj optuženičkoj klupi, južnije od Budimpešte.

"Država bi trebalo da traži njegovo izručenje i da mu se sudi u Novom Sadu" zaključuje Čanak.

(BILSV, 21.07.2011.)



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook