Čanak: Kad će doći Vojvodina na red?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 16. 03. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Kad će doći Vojvodina na red?

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da je pravo vreme za raspravljanje pitanja Vojvodine, i to bez hipoteke i tapije Kosova.

Nenad Canak

Ocenjujući da je Vojvodina u velikom problemu i u defanzivi kada je reč o njenom statusu, Čanak je na izbornoj konferenciji Gradske organizacije LSV Novog Sada kazao da ta stranka mora tu defanzivu da preokrene u kontranapad, jer sada je vreme da se postave pitanja. On je rekao da je od 80-ih godina prošlog veka, pa i ranije, Vojvodina bila u situaciji da za sebe nešto uradi, ali se to nije moglo da se na Kosovu ne bi nešto dogodilo, i upitao kada ćemo mi doći na red da mi raspravimo pitanje Vojvodine, bez hipoteke i tapije Kosova.

Obraćajući se delegatima konferencije, Čanak je rekao da, ako se aktuelna Vlada Srbije bavi borbom protiv korupcije, kriminala i kriminalnih privatizacija, zašto se nikad ne spominje pitanje najkriminalnije privatizacije a to je privatizacija NIS-a. Navodeći da je LSV, pre 12 godina, bila izložena napadima partnera iz DOS-a kada je postavila pitanje privatizacije beočinske cementare, Čanak je kazao da odgovore nikad nije dobila, jer LSV nikad nije učestvovala niti će učestvovati u beogradskim spletkama i dogovorima koji uvek idu na štetu Vojvodine, pa mogu reći i cele Srbije.

Lider LSV je ocenio da za gubitak vlasti u Novom Sadu, u septembru, nije odgovorna Liga niti bilo ko iz LSV. On je dodao da, umesto da se posle majskih izbora krenulo u najoštriju borbu protiv korupcije i kriminala, „neki partneri nisu to umeli da urade na pravi način". „Svako mora čistiti prvo u svojim redovima", ukazao je Nenad Čanak.

(BILSV, 16.03.2013)




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook