Čanak: Kad će doći Vojvodina na red?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 16. 03. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Kad će doći Vojvodina na red?

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da je pravo vreme za raspravljanje pitanja Vojvodine, i to bez hipoteke i tapije Kosova.

Nenad Canak

Ocenjujući da je Vojvodina u velikom problemu i u defanzivi kada je reč o njenom statusu, Čanak je na izbornoj konferenciji Gradske organizacije LSV Novog Sada kazao da ta stranka mora tu defanzivu da preokrene u kontranapad, jer sada je vreme da se postave pitanja. On je rekao da je od 80-ih godina prošlog veka, pa i ranije, Vojvodina bila u situaciji da za sebe nešto uradi, ali se to nije moglo da se na Kosovu ne bi nešto dogodilo, i upitao kada ćemo mi doći na red da mi raspravimo pitanje Vojvodine, bez hipoteke i tapije Kosova.

Obraćajući se delegatima konferencije, Čanak je rekao da, ako se aktuelna Vlada Srbije bavi borbom protiv korupcije, kriminala i kriminalnih privatizacija, zašto se nikad ne spominje pitanje najkriminalnije privatizacije a to je privatizacija NIS-a. Navodeći da je LSV, pre 12 godina, bila izložena napadima partnera iz DOS-a kada je postavila pitanje privatizacije beočinske cementare, Čanak je kazao da odgovore nikad nije dobila, jer LSV nikad nije učestvovala niti će učestvovati u beogradskim spletkama i dogovorima koji uvek idu na štetu Vojvodine, pa mogu reći i cele Srbije.

Lider LSV je ocenio da za gubitak vlasti u Novom Sadu, u septembru, nije odgovorna Liga niti bilo ko iz LSV. On je dodao da, umesto da se posle majskih izbora krenulo u najoštriju borbu protiv korupcije i kriminala, „neki partneri nisu to umeli da urade na pravi način". „Svako mora čistiti prvo u svojim redovima", ukazao je Nenad Čanak.

(BILSV, 16.03.2013)




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook