Čanak: LSV neće glasati za Brnabić, opet nema Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 28. 06. 2017. | Komentara: 0

Čanak: LSV neće glasati za Brnabić, opet nema Vojvodine

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže da ta partija neće glasati za mandatarku za sastav Vlade Srbije Ane Brnabić, jer ona u svom ekspozeu nije pomenula Vojvodinu.

LSV

- Pošto sam saslušao ekspoze Ane Brnabić potpuno je jasno da nema zaokreta u odnosu na prošlu i pretprošlu vladu, jer opet nijednom rečju nije pomenuta Vojvodina. Ovo je treći put da Vojvodina nije pomenuta u ekzpozeu kandidata za predsednika vlade - rekao je Čanak novinarima u skupštini.

On je izrazio bojazan da će se centralističkim pristupom mandatarke, što se, kaže, videlo u njenom dosadašnjem delovanju kroz ukidanje škola sa manjim brojem đaka, doći do toga da se kompletno stanovništvo slije u nekoliko većih centara i da će najveći deo zemlje ostati prazan.

- Uz sve to, a sve pod izgovorom ušteda, takav pristup je nešto što nas uverava da ne možemo podržati njen izbor za predsednicu vlade i da ona za LSV u tom smislu nije prihvatljiva - rekao je Čanak.

LSV će, dodao je, podržati ideju da se donese zakonsko rešenje kojim će se onemogućiti prodaja zemlje strancima, a što je mandatarka pomenula u današnjem ekspozeu.

(BILSV, 28.06.2017)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook