Čanak: LSV neće glasati za Brnabić, opet nema Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 28. 06. 2017. | Komentara: 0

Čanak: LSV neće glasati za Brnabić, opet nema Vojvodine

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže da ta partija neće glasati za mandatarku za sastav Vlade Srbije Ane Brnabić, jer ona u svom ekspozeu nije pomenula Vojvodinu.

LSV

- Pošto sam saslušao ekspoze Ane Brnabić potpuno je jasno da nema zaokreta u odnosu na prošlu i pretprošlu vladu, jer opet nijednom rečju nije pomenuta Vojvodina. Ovo je treći put da Vojvodina nije pomenuta u ekzpozeu kandidata za predsednika vlade - rekao je Čanak novinarima u skupštini.

On je izrazio bojazan da će se centralističkim pristupom mandatarke, što se, kaže, videlo u njenom dosadašnjem delovanju kroz ukidanje škola sa manjim brojem đaka, doći do toga da se kompletno stanovništvo slije u nekoliko većih centara i da će najveći deo zemlje ostati prazan.

- Uz sve to, a sve pod izgovorom ušteda, takav pristup je nešto što nas uverava da ne možemo podržati njen izbor za predsednicu vlade i da ona za LSV u tom smislu nije prihvatljiva - rekao je Čanak.

LSV će, dodao je, podržati ideju da se donese zakonsko rešenje kojim će se onemogućiti prodaja zemlje strancima, a što je mandatarka pomenula u današnjem ekspozeu.

(BILSV, 28.06.2017)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook