Čanak: LSV u principijelnoj koaliciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 14. 02. 2014. | Komentara: 0

Čanak: LSV u principijelnoj koaliciji

NOVI SAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da je izuzetno važno da na predstojećim izborima Liga socijaldemokrata Vojvodine pokaže što bolji rezultat, dodajući da na izborima ona učestvuje u principijelnoj koaliciji ljudi  koji dugi niz godina sarađuju i koji su uspeli da za sobom ostave sve ono što  je te odnose opterećivalo.

LSV

Predsednik i zamenik predsednika LSV Nenad Čanak i Bojan Kostreš potpisali su danas podršku izbornoj listi kandidata za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije, koalicije Boris Tadić - Nova demokratska stranka - Zeleni, Liga socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju,  Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu i Demokratska levica Roma.

Čanak je zatim u prostorijama LSV u Novom Sadu izjavio da očekuje da nakon izbora u Narodnoj skupštini bude veliki broj ligašica i ligaša, pre svega zbog toga što se u narednom periodu očekuje promena Ustava.
– Ustav koji je trentno na snazi je na najgrublji mogući način potro autonomiju Vojvodine i postavio se kao prepreka evropskim integracijama u punom smislu te reči – rekao je Čanak podsetivši da Liga nije podržala aktuelni Ustav.
On je dodao i da će Ligin fokus upravo biti na promeni najvišeg pravnog akta.
– Mora biti definisano mnogo stvari koje su ostale da vise u vazduhu i nisu dobro učinjene u ovom aktuelno važećem Ustavu i mislim da  je uloga Lige socijaldemokrata Vojvodine u tome više nego značajna – naveo je Čanak.
 

(BILSV, 14. 02. 2014)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook