Čanak: Pred ratnim zločincima i zlikovcima se ne povlačim

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 04. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Pred ratnim zločincima i zlikovcima se ne povlačim

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da mu je Šešelj dr Vojislav jutros pretio da će mu naneti fizičke povrede ukoliko dođe u Skupštinu Srbije, a telohranitelj lidera radikala ga napao. On je pozvao Ministarstvo unutršanjih poslova i sudske organe da identifikuju i privedu Šešeljevo obezbeđenje, a da predsedniku SRS oduzmu mandat narodnog poslanika kako bi mogao da odgovara za uvrede i pretnje koje je poslednjih dana upućivao.

LSV

Čanak je novinarima u parlamentu rekao da se napad dogodio jutros na televiziji „Hepi“ gde je gostovao. Kako je ispričao, prilikom izlaska iz studija dočekao ga je Šešelj sa telohraniteljima.

- Počeo je da me vređa najgrubljim mogućim uvredama i pretnjama da će mi naneti fizičke povrede ukoliko dođem u Narodnu skupštinu Republike Srbije. Pošto sam mu biranim rečima uzvratio, napao me njegov telohranitelj što je sprečio kolega Zukorlić, koji se, takođe, nalazio tu prisutan i pomogao mi da izađem iz te televizije – naveo je lider LSV.

- Osuđeni ratni zločinac i poznati zlikovac Šešelj dr Vojislav, koji je sticajem nesrećnih okolnosti poslanik u ovome parlamentu, ponovo je počeo da dovlači batinaše da plaše ljude, da prete, a mene, eto, su i fizički napali. Zahtevam od Ministarstva unutršanjih poslova da privede njegovo takozvano obezbeđenje, da se počinioci identifikuju, a Šešelj dr Vojislav da bude izložen primeni zakona kojim mu se oduzima mandat narodnog poslanika da bi mogao da odgovara za uvrede i pretnje upućene ne samo meni nego i nizu drugih kolega u Skupštini – dodao je Čanak.

On je poručio da će, ukoliko MUP i drugi pravosudni organi to ne urade, „biti prinuđeni da se branimo kao što smo to činili 90-tih, što nikome nije u interesu“.

- Ili će država raditi svoj posao, ili ćemo mi morati da radimo posao umesto nje - rekao je Čanak.

On je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da se on pred ratnim zločincima i zlikovcima tipa Šešelja neće povlačiti nikada, a braniće se svim raspoloživim sredstvima. Kako je rekao, ako se ne bude osećao bezbednim u Skupštini, naći će načina da bude.

- Jer mene ili bilo koga neće maltretirati zločinačka organizacija koja se zove Srpska radikalna stranka, niti njihov zlikovac od predsednika – zaključio je Nenad Čanak.

(BILSV, 18.04.2018)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook