Čanak: Preispitati prava NIS-a na eksploataciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 09. 06. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Preispitati prava NIS-a na eksploataciju

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zatražio je danas preispitivanje prava Naftne industrije Srbije, koja je u većinskom ruskom vlasništvu, na eksploataciju energenata u Vojvodini.

Nenad Canak

- Pošto je jasno da se Južni tok neće zidati brznom i intenzitetom kako je bilo predviđeno, postavljam pitanje da li to znači da će obustava izgradnje značiti i obustavu eksploatacije vojvođanske nafte, gasa i termalnih voda od strane onih koji su na osnovu obećanja Južnog toka preuzeli nacionalna bogatstva građana ove zemlje koja su stacionirana u Vojvodini - rekao je Čanak je novinarima u Skupštini Srbije.

On je podsetio da je LSV od samog početka bila na stanovištu da je energetski sporazum sa Ruskom Federacijom zapravo energetska omča oko vrata Srbije i „dnevnopolitička ujdurma koja nas sve preskupo košta".

- Tražimo da se sve preispita i da se na dnevni red skupštine stavi pitanje obeštećenja AP Vojvodine zbog dosadašnje eksploatacije i nedomaćinskog poslovanja što se tiče prirodnog bogatstva u Vojvodini od strane NIS-a - rekao je Nenad Čanak.




Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook