Čanak: Vulin i Dačić ne doprinose saradnji sa BiH

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Vulin i Dačić ne doprinose saradnji sa BiH

BEOGRAD - Srbija bi trebalo da prekine sa idejom i praksom da bude patron, tutor Srbima u susednim državama, jer to ne doprinosi miru i stabilnosti u regionu, komentarisao je za list Danas Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, napad ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ministra odbrane Aleksandra Vulina na Željka Komšića, člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, zbog njegove izjave o potrebi da Srbija i Hrvatska poštuju granice te države. 

LSV

- Vulinovi i Dačićevi verbalni napadi na Komšića ne doprinose održavanju dobrosusedskih odnosa i saradnje između Srbije i BiH. Predstavnici vlasti naše zemlje moraju da razumeju da bi tri konstitutivna naroda u BiH trebalo samostalno da rešavaju sva politička pitanja koja se tiču društva i države u kojoj žive. Prema važećem Ustavu BiH srpski narod u BiH ima svoje legitimne predstavnike i na njih se ne sme uticati iz Srbije - zaključio je Čanak. 

(SZILSV, 07.11.2018)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook