Čapo: Sredstva usmeriti za privlačenje investitora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 01. 07. 2014. | Komentara: 0

Čapo: Sredstva usmeriti za privlačenje investitora

ZRENJANIN - Odbornici zrenjaninske skupštine usvojili su nedavno odluku o zaduživanju grada za skoro 800 miliona dinara za kapitalne investicije, a republički poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Dejan Čapo kaže da nije protiv gradnje vrtića, sala, puteva i ulaganja u kvalitet života građana, ali ocenjuje da je zaduživanje za ovu namenu neprihvatljivo.

LSV

Između ostalog, sredstva su namenjena za rekonstrukciju mosta, osvetljenja, pešačku zonu, gradski bazen, izgradnju kružnih raskrsnica, vrtića, fiskulturnih sala, puteva, za izuzimanje zemljišta za obilaznicu.
– Umesto što se preko 200 miliona namenjuje za rekonstrukciju trga, ova sredstva treba usmeriti za podsticaje dolaska novih investitora i pripremu infrastrukture za te svrhe – rekao je za RTV Čapo, koji je ujedno i predsednik odborničke grupe LSV u lokalnom parlamentu. 
On je istakao i da ne treba zanemariti činjenicu da će grad zbog raskida ugovora za izgradnju fabrike vode platiti, kako je rekao, između 300 i 500 miliona dinara, što će prema njegovim rečima takođe biti veliko opterećenje za budžet.
– Povećanje prihoda u gradskoj kasi moguće je otvaranjem radnih mesta, što će doneti veći priliv sredstava od poreza, umesto što se ona sada troše na luksuz. Neophodno je i da gradska vlast maksimalno redukuje rashode, jer se za plate za preko 300 novozaposlenih u javnom sektoru godišnje izdvajaju jako velika sredstva – upozorio je Čapo. 
Poslanik LSV je zaključio i da se deo sredstava, zbog kojih se Zrenjanin zadužuje, mogao obezbediti iz republičkih, pokrajinskih i fondova Evropske unije.

(BILSV, 01. 07. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook