Čapo: Sredstva usmeriti za privlačenje investitora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 01. 07. 2014. | Komentara: 0

Čapo: Sredstva usmeriti za privlačenje investitora

ZRENJANIN - Odbornici zrenjaninske skupštine usvojili su nedavno odluku o zaduživanju grada za skoro 800 miliona dinara za kapitalne investicije, a republički poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Dejan Čapo kaže da nije protiv gradnje vrtića, sala, puteva i ulaganja u kvalitet života građana, ali ocenjuje da je zaduživanje za ovu namenu neprihvatljivo.

LSV

Između ostalog, sredstva su namenjena za rekonstrukciju mosta, osvetljenja, pešačku zonu, gradski bazen, izgradnju kružnih raskrsnica, vrtića, fiskulturnih sala, puteva, za izuzimanje zemljišta za obilaznicu.
– Umesto što se preko 200 miliona namenjuje za rekonstrukciju trga, ova sredstva treba usmeriti za podsticaje dolaska novih investitora i pripremu infrastrukture za te svrhe – rekao je za RTV Čapo, koji je ujedno i predsednik odborničke grupe LSV u lokalnom parlamentu. 
On je istakao i da ne treba zanemariti činjenicu da će grad zbog raskida ugovora za izgradnju fabrike vode platiti, kako je rekao, između 300 i 500 miliona dinara, što će prema njegovim rečima takođe biti veliko opterećenje za budžet.
– Povećanje prihoda u gradskoj kasi moguće je otvaranjem radnih mesta, što će doneti veći priliv sredstava od poreza, umesto što se ona sada troše na luksuz. Neophodno je i da gradska vlast maksimalno redukuje rashode, jer se za plate za preko 300 novozaposlenih u javnom sektoru godišnje izdvajaju jako velika sredstva – upozorio je Čapo. 
Poslanik LSV je zaključio i da se deo sredstava, zbog kojih se Zrenjanin zadužuje, mogao obezbediti iz republičkih, pokrajinskih i fondova Evropske unije.

(BILSV, 01. 07. 2014)



Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook