Česte teze o srpskom svetu vode ka potencijalnim problemima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 22. 07. 2021. | Komentara: 0

Česte teze o srpskom svetu vode ka potencijalnim problemima

PODGORICA – Sve češće ponavljanje teze o „srpskom svetu“ može voditi ka potencijalnim problemima, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. On je to rekao povodom izjave ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina o stvaranju „srpskog sveta“ i potrebi da Srbija ima vojsku koja je u stanju da sačuva i nju i Srbe gde god živeli.

LSV

- Vulin je poznat kao političar koji iznosi sulude ideje, pa je tako i ideja o „srpskom svetu“ suluda, ali i opasna. Ona potencijalno može dovesti do novih sukoba na Balkanu. Reč je o političaru koji je uvek jasno pokazivao da je lažni patriota. Kod njega je sve lažno. On je išao u vojsku 10 dana, a kada je trebalo da je služi regularno, izvlačio se na neku nesposobnost. Ipak, kod ove ideje treba biti oprezan i videti ko iza nje stoji. Javnost u Srbiji treba to da osudi, kako vlast, tako i opozicija. Zar nam nije bilo dosta ubijanja i stradanja devedesetih? – upitao je Marton u izjavi za podgorički portal Analitika.

On naglašava da Vulin, iako je obavljao dužnost ministra odbrane, i nije najpozvaniji da govori o vojsci.

- Srbija je siromašna država, a Vulin običan pajac. Sa vojskom i bezbednošću ima veze taman koliko i tih 10 dana koje je proveo na „vojnom roku“. On prosto pokušava da se nametne kao patriota, ali je sve to toliko tužno da je teško i komentarisati. Teško je očekivati od nekoga ko je bio julovac i portparol Mire Marković da kaže bilo šta ozbiljno - ocjenjuje.

Marton zastupa stav da je neophodno da se politički vrh Srbije ogradi od Vulinovih izjava.

- Ovdašnja vlast mora da osudi govor mržnje Aleksandra Vulina, a to mora uraditi i opozicija. Samo tako će jasno pokazati šta misle o tome. Ćutanje bi bilo loš signal, jer na glupost i opasne ideje treba brzo odgovoriti. „Srpski svet“ je moguća tačka destabilizacije, zato ga treba i kao samu ideju u startu onemogućiti. Jer, zar neko misli da nakon „srpskog“ neće uslediti i neki „albanski“, „hrvatski“, „mađarski“ ili „bugarski“ svet? A toliko svetova znači samo velike probleme - zaključuje Marton. 

(SzILSV, 22.07.2021)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook