Crnogorska partija potpisala Memorandum o budućnosti Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 17. 12. 2019. | Komentara: 0

Crnogorska partija potpisala Memorandum o budućnosti Vojvodine

Crnogorska partija je stavila danas potpis na dokument koji oslikava težnju pripadnika crnogorske zajednice u Vojvodini da doprinesu izgradnji modernog, pluralnog i demokratskog društva za dobrobit sadašnjih i budućih generacija građana Vojvodine i cijele Republike Srbije. 

LSV

Antifašizam kao temeljni vrednosni postulat na kojem treba da počiva Vojvodina u 21. vijeku, Ustavom Srbije garantovana autonomija Vojvodine sa sudskim, izvršnim i zakonodavnim nadležnostima, decentralizacija, regionalizacija, kulturna autonomija nacionalnih zajednica i evroatlantske integracije kao potvrda pripadnosti zapadnim civilizacijskim vrijednostima su ono za čem se zalaže Crnogorska partija još od svog osnivanja, ima već 12 godina. 

Kao zastupnici političkih interesa crnogorske zajednice u Srbiji izražavamo zadovoljstvo što smo u društvu organizacija sa kojima dijelimo isti sistem vrijednosti. Solidarnost je uvijek bila snaga koja stvari pokrijeće naprijed i solidarnost je uvijek krasila Vojvodinu. 

Zahvaljujemo se LSV kao inicijatoru nečega što bi trebalo da predstavlja nukleus okupljanja progresivnih političkih subjekata i njihovih proevropskih politika.

Vojvođansko liberalno građanstvo, kao i vojvođanski narodi su uvijek bili dragulji u kruni svake moderne države u kojoj se Vojvodina nalazila, pa i Srbija to treba da prepozna.

Nenad Stevović, savjetnik za identitetska pitanja
Crnogorska partija



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook