Da li će SNS u rekordnom roku da sredi sva sela u opštini Šid ili samo ono u kojem imaju konkurenciju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 19. 02. 2019. | Komentara: 0

Da li će SNS u rekordnom roku da sredi sva sela u opštini Šid ili samo ono u kojem imaju konkurenciju?

Šid, 19. februar 2019 - Izbori za članove Saveta MZ u opštini Šid zakazani su za 24. februar. Od raspisivanja izbora do njihovog sprovođenja Liga socijaldemokrata Vojvodine je istrajna u tome da dokaže građanima da vladajuća većina ne poštuje osnovne principe demokratije. 

LSV

Uputstvo po kojem se sprovode izbori, kao i sam proces izbora, osmišljeni su tako da onemoguće bilo kome ko je nezavistan kandidat da postane član Saveta mesne zajednice. 

Apelujemo na to da ovi izbori nisu stranački i da na njima treba da se izaberu ljudi koji su najsposobniji da upravljaju budžetom i vrše dužnosti Saveta mesne zajednice. 

Upravo iz tog razloga, članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine doneli su odluku da u svim mesnim zajednicama, osim u Ljubi, bojkotuju izbore.

LSV u Ljubi podržava tri kandidata koji su dosadašnjim radom i iskustvom dokazali da imaju ozbiljne namere i kvalifikacije da obavljaju dužnosti članova Saveta i na najbolji način upravljaju selom. Njihova kandidatura praćena je uznemiravanjem od strane članova SNS-a, a selo je u predizbornoj kampanji uređeno i posećeno od strane visokih funkcionera.

Pitamo OO SNS-a da li su ovakve aktivnosti sprovodili u svim selima opštine. Zbog čega smo došli u situaciju u kojoj je selu potrebna akcija čišćenja, farbanja i uređenja igrališta za decu? Od lokalnih izbora 2016. godine uvođenje vodovoda nije se našlo na dnevnom redu. Da li je bitnija promocija stranke ili stanovništvo koje živi u tom mestu? 

Očekujemo od nadležnih da opravdaju netransparentno trošenje budžeta MZ koje je dovelo do zapuštenosti sela na teritoriji opštine. 

Predsednik
OO LSV Šid
Predrag Bekerek



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook