Da li će SNS u rekordnom roku da sredi sva sela u opštini Šid ili samo ono u kojem imaju konkurenciju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 19. 02. 2019. | Komentara: 0

Da li će SNS u rekordnom roku da sredi sva sela u opštini Šid ili samo ono u kojem imaju konkurenciju?

Šid, 19. februar 2019 - Izbori za članove Saveta MZ u opštini Šid zakazani su za 24. februar. Od raspisivanja izbora do njihovog sprovođenja Liga socijaldemokrata Vojvodine je istrajna u tome da dokaže građanima da vladajuća većina ne poštuje osnovne principe demokratije. 

LSV

Uputstvo po kojem se sprovode izbori, kao i sam proces izbora, osmišljeni su tako da onemoguće bilo kome ko je nezavistan kandidat da postane član Saveta mesne zajednice. 

Apelujemo na to da ovi izbori nisu stranački i da na njima treba da se izaberu ljudi koji su najsposobniji da upravljaju budžetom i vrše dužnosti Saveta mesne zajednice. 

Upravo iz tog razloga, članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine doneli su odluku da u svim mesnim zajednicama, osim u Ljubi, bojkotuju izbore.

LSV u Ljubi podržava tri kandidata koji su dosadašnjim radom i iskustvom dokazali da imaju ozbiljne namere i kvalifikacije da obavljaju dužnosti članova Saveta i na najbolji način upravljaju selom. Njihova kandidatura praćena je uznemiravanjem od strane članova SNS-a, a selo je u predizbornoj kampanji uređeno i posećeno od strane visokih funkcionera.

Pitamo OO SNS-a da li su ovakve aktivnosti sprovodili u svim selima opštine. Zbog čega smo došli u situaciju u kojoj je selu potrebna akcija čišćenja, farbanja i uređenja igrališta za decu? Od lokalnih izbora 2016. godine uvođenje vodovoda nije se našlo na dnevnom redu. Da li je bitnija promocija stranke ili stanovništvo koje živi u tom mestu? 

Očekujemo od nadležnih da opravdaju netransparentno trošenje budžeta MZ koje je dovelo do zapuštenosti sela na teritoriji opštine. 

Predsednik
OO LSV Šid
Predrag Bekerek



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook