Direktori da odgovaraju na pitanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2013. | Komentara: 0

Direktori da odgovaraju na pitanja

PANČEVO – Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine na narednoj sednici pančevačkog parlamenta će predložiti da se donese Odluka po kojoj će direktori javih i javno komunalnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Pančevo, jednom mesečno morati da, javno u skupštinskoj sali, odgovaraju na pitanja odbornika i građana.

LSV

Kako je danas na konferenciji za novinare istakao šef odbornicke grupe LSV Miloš Veselinov, postavlja se opravdano pitanje da li direktori javnih i javno komunalnih preduzeća u Pančevu snose ikakvu odgovornost za način i rezultat vođenja preduzeća za koje su postavljeni?

– Postavljeni su na ta mesta da prosperitetno vode preduzeće, da smanje troškove, optimizuju rad, raspodele poslove i tako dalje. Trenutno, sve se svodi na obično tavorenje, promenu sistematizacija radi stranačkog zapošljavanja, probijanja budžeta i traženja još sredstava iz gradske kase tj. građana Pančeva i vođenja preduzeća u dalju dubiozu – ukazao je Veselinov. On je upitao i šta bi se desilo sa direktorom u privatnoj firmi koji je  „probio“ budžet i koji nekoliko puta godišnje traži još novca od osnivača.

– Problem je u tome što ne postoji odgovornost za takvo vođenje javnih i javno komunalnih preduzeća. Problem je što se preduzeća ne vode po ekonomskim principima, nego stranačkim. Problem je u tome što se preduzeća smatraju postizbornim plenom i svojinom stranaka i pojedinaca. Problem je što nadzorni odbori ne rade svoj posao, nego su tu samo zbog apanaže. Problem je što nema ni osude javnosti – naveo je on. Veselinov je rekao i da će, ukoliko se donese ovakva odluka, rad javnih i javno komunalnih preduzeća i ustanova će biti transparentniji, a rukovodioci će biti primorani da savesnije i angažovanije vode preduzeća i ustanove koje su dobili. I to je prvi korak ka smanjenju zavisnosti preduzeća od gradske kase i novca građana, zaključio je Miloš Veselinov.

(BILSV, 02. 10. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook