Direktori da odgovaraju na pitanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2013. | Komentara: 0

Direktori da odgovaraju na pitanja

PANČEVO – Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine na narednoj sednici pančevačkog parlamenta će predložiti da se donese Odluka po kojoj će direktori javih i javno komunalnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Pančevo, jednom mesečno morati da, javno u skupštinskoj sali, odgovaraju na pitanja odbornika i građana.

LSV

Kako je danas na konferenciji za novinare istakao šef odbornicke grupe LSV Miloš Veselinov, postavlja se opravdano pitanje da li direktori javnih i javno komunalnih preduzeća u Pančevu snose ikakvu odgovornost za način i rezultat vođenja preduzeća za koje su postavljeni?

– Postavljeni su na ta mesta da prosperitetno vode preduzeće, da smanje troškove, optimizuju rad, raspodele poslove i tako dalje. Trenutno, sve se svodi na obično tavorenje, promenu sistematizacija radi stranačkog zapošljavanja, probijanja budžeta i traženja još sredstava iz gradske kase tj. građana Pančeva i vođenja preduzeća u dalju dubiozu – ukazao je Veselinov. On je upitao i šta bi se desilo sa direktorom u privatnoj firmi koji je  „probio“ budžet i koji nekoliko puta godišnje traži još novca od osnivača.

– Problem je u tome što ne postoji odgovornost za takvo vođenje javnih i javno komunalnih preduzeća. Problem je što se preduzeća ne vode po ekonomskim principima, nego stranačkim. Problem je u tome što se preduzeća smatraju postizbornim plenom i svojinom stranaka i pojedinaca. Problem je što nadzorni odbori ne rade svoj posao, nego su tu samo zbog apanaže. Problem je što nema ni osude javnosti – naveo je on. Veselinov je rekao i da će, ukoliko se donese ovakva odluka, rad javnih i javno komunalnih preduzeća i ustanova će biti transparentniji, a rukovodioci će biti primorani da savesnije i angažovanije vode preduzeća i ustanove koje su dobili. I to je prvi korak ka smanjenju zavisnosti preduzeća od gradske kase i novca građana, zaključio je Miloš Veselinov.

(BILSV, 02. 10. 2013)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook