Dogodine više sportistkinja u trci za Spartaka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 29. 11. 2012. | Komentara: 0

Dogodine više sportistkinja u trci za Spartaka

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu istakla je jučerašnjoj svečanoj dodeli nagrade „Jovan Mikić Spartak“ da su svi sportisti i ovogodišnji dobitnici čine oblast sporta nečim na šta su svi ponosni i zbog čega zaboravimo sve ono što nas deli.

LSV

Ona je istakla i da očekuje da će sledeće godine u konkurenciji biti i više sportistkinja.

- Tako će i „Spartak" sa još više kandidata i posebno više žena i dalje biti najprestižnija nagrada u Vojvodini i dobiće na značaju – dodala je Čobanu. Nakon toga je „Spartaka“ za životno delo uručila prof. dr Slavku Obadovu. On je i prvi osvajač olimpijske medalje u džudu za nekadašnju Jugoslaviju, na OI u Montrealu 1976. ali i kao uspešan trener, selektor, te profesor i sportski radnik.

Nagrada ”Jovan Mikić Spartak” su priznanja koja se svake godine uručuju najboljim sportistima, sportskim radnicima i zaslužnim takmičarima iz AP Vojvodine od strane Sportskog saveza Vojvodine. Prestižna nagrada Spartak dodeljuje se vojvođanskim sportistima od 1967. godine, i predstavlja najvredniju nagradu u oblasti sporta pokrajini.

Nagrada Spartak se ove godine dodeljivala u devet kategorija, a o ovogodišnjim laureatima je odlučivao stručni žiri na čijem čelu je bio predsednik Upravni odbora Sportskog saveza Vojvodine Darko Parežanin. U ime pokrovitelja nagrade “Spartak”, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, dobitnicima, zvanicama, gostima i predstavnicima medija se obratila resorna sekretarka Marinika Čobanu.

(BILSV, 29.11.2012)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook