Dogodine Vojvodina domaćin džez festivala

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 15. 04. 2014. | Komentara: 0

Dogodine Vojvodina domaćin džez festivala

NOVI SAD - Nastavlja se kulturna saradnja Vojvodine i italijanske regije Umbrija. Ove godine pokrajina će podržati odlazak vojvođanskih bendova na Umbrija džez festival, koji je do nedavno bio prisutan u Novom Sadu.

LSV

- Namera nam je da sledeće godine nastavimo sa tom praksom i budemo domaćini najprepoznatljivijem dzez-festivalu, s tim što bi bilo dobro da se on ne održava samo u Novom Sadu, već i u nekim drugim gradovima Vojvodine. Sa druge strane bilo bi dobro da se, kroz festival "Cinema city", predstavimo i u Umbriji sa svojim programom, dok se isti projekat može implementirati i na festival "NOMUS" , "Terra festival" u Kikindi, kao i lutkarski festival – rekao je potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić na konferenciji za novinare na kojoj su pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski i savetnik za kulturu i socijalnu politiku regije Umbrija Andrea Černiki govorili o nastavku saradnje dva regiona u oblasti kulture i informisanja.

- Umbrija kao regija je jedna od nosilaca bogate italijanske kulture, a grad Peruđa je poznat i izvan evropskih granica po festivalu žurnalistike, gde bi se uspostavila saradnja o učestvovanju naših novinara i studenata žurnalistike, kako bi se čula interesantna predavanja, razmenila iskustva i znanja zvučnih novinarskih imena – naglasio je Grujić i dodao da grad Peruđa i regija Umbrija već imaju dugogodišnju saradnju sa Galerijom Matice srpske i Pokrajinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture, tako da se naša saradnja nastavlja na obostrano zadovoljstvo i kroz više segmenata.

(BILSV, 15.04.2014)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook