Dva i po veka od formiranja Šajkaškog bataljona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 20. 02. 2013. | Komentara: 0

Dva i po veka od formiranja Šajkaškog bataljona

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno infromisanje Slaviša Grujić pozdravio je što će mnogi događaji biti posvećeni sećanju i obeležavanju 250-te godišnjice Šajkaškog bataljona.

LSV

On je na jučerašnjoj konferenciji za novinare najavio i nekoliko događaja u čijem obeležavanju će učestvovati pokrajinska vlada.

- Kako će, pored Vlade AP Vojvodine, u realizaciji programa učestvovati i grad Novi Sad, Muzej Vojvodine i grada Novog Sada, Arhiv Vojvodine, Matica srpska, Radio-televizija Vojvodine, opštine Titel i Žabalj, jasno je da svi zajedno podižemo ovu manifestaciju na mesto koje zaslužuje u istorijsko-društvenom smislu. Interes da se obeleži dva i po veka od osnivanja bataljona ima i Republika Austrija, koja nam je pomogla, omogućivši uvid u arhivsku građu, jer je ovo nekada bila njena teritorija, gde je ova priča počela, kao što se i završila. Narednih godina, obeležićemo i godišnjicu prvog Svetskog rata, potom godišnjicu Petrovaradinske bitke i brojne druge značajne istorijske datume, koji su na ovim prostorima ostavili jake pečate - rekao je Slaviša Grujić.

(BILSV, 20.02.2013)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook