Eksplozija u Novom Sadu liči na mafijaški obračun

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 27. 06. 2013. | Komentara: 0

Eksplozija u Novom Sadu liči na mafijaški obračun

NOVI SAD – Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Kravić pozvao je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da iz gradske vlasti izbaci „grupacije za koje se sumnja da su učestvovale u kriminalnim radnjama“.

LSV

Kravić je ukazao da se nikada se do sada nije dogodilo da gradski čelnici budu žrtve obračuna koji nedvosmisleno podsećaju na mafijaške obračune, kakav se dogodio danas u Novom Sadu, kada je bačena ručna bomba pod službeni automobil jednog od gradskih čelnika, Tomislava Bokana.   

On je rekao i da ne veruje da su u pozadini današnjeg napada na Bokana politički motivi.
– Kad je u pitanju politička pozadina, stvari se rešavaju na drugačiji način: preglasavanjima, nekakvim drugim metodama koje u politici se sprovode. Ovo meni jako liči, potpuno je isti mafijaški rukopis u obračunima nekih krimi bandi koje smo gledali unazad godinama – rekao je Kravić na konferenciji za novinare.  
Kravić je podsetio da su sadašnji gradonačelnik Miloš Vučević (SNS) i njegov zamenik Borko Ilić (DSS) prošle godine protiv Bokana i Romske demokratske stranke sa kojom je on nastupao na izborima, podneli krivičnu prijavu u vezi sa izbornom krađom, da su nekoliko meseci kasnije s njim prekomponovali vlast, a da se ni nakon više od godinu dana o tome više ni ne govori.

Policija da radi svoj posao

– Za nas je neprihvatljivo da neko ko je čelnik grada bude meta ovakvog jednog obračuna. Nikada do sada nismo imali ovakav slučaj u istoriji Novog Sada. Prvi put imamo sada slučaj da je to klasična podmetačina tipa mafijaških obračuna kriminalnih bandi, pod džipove, automobile, već kako se to radi – rekao je Kravić.
On je istakao i da u ovom momentu, formalno i faktički, Tomislav Bokan jeste čelnik grada jer je direktor Javnog preduzeća „Urbanizam“ a njegova odbornička grupa učestvuje u vlasti u Novom Sadu.
– Zbog toga mi tražimo od gradonačelnika Novog Sada da takve sumnjive  grupacije, za koje postoje osnovane sumnje da je tu u pitanju kriminal, jednostavno isključi iz vlasti – naveo je Kravić i pozvao policiju da što pre sprovede istragu na tu temu.
Predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad je podsetio i da je Liga upozoravala da je kupovine glasova bilo i za vreme izbora za mesne zajednice.
– Isto tako ponovo apelujemo da se policija, odnosno sud pozabave onim o čemu mi pričamo već više od šest meseci, a to je na koji način je Tomislav Bokan došao u poziciju da je to što jeste – rekao je Kravić.

Novo prekomponovanje vlasti?

Na pitanje da li se poziv gradonačelniku odnosi i na SPO, koji je u zajedničkoj odborničkoj grupi sa Romskom demokratskom strankom, te da li će se u tom slučaju tražiti novi koalicini partner, Kravić je rekao da je neophodno da se RDS izbaci iz vlasti odmah, jer je u pitanju grupacija koja ponovo donosi probleme.
– Što se tiče daljih eliminisanja onih drugih koji su učesnici, a da nisu praktično stranke, to je stvar i procena gradonačelnika. Jer u krajnjoj liniji on je odgovoran za ono što se u Novom Sadu dešava. Za ovo je sada jako očigledno da je u pitanju vrlo problematična organizacija – istakao je Kravić.
Dodao je da je gradonačelnik, kada je po nalogu iz Beograda prekomponovao vlast, preuzeo odgovornost za sve u Novom Sadu.
– Da li će on tako nešto učiniti ili neće, da li će tražiti da se raspišu novi izbori u Novom Sadu, da li će tražiti koalicione partnere, kupovati nove odbornike, izbacivati ove... Sve je to deo političkog života, ali to morate pitati njega – naveo je predsednik GrO LSV Novi Sad.

Bezbednost nema cenu

Kravić je podsetio i da je na zahtev Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke u maju održana sednica Skupštine grada u vezi sa stanjem bezbednosti u gradu, koju je vladajuća koalicija izvrgla ruglu.
– Nije prošlo mesec i po dana a ta ista vlast, u kojoj je i Tomislav Bokan, bila je predmet takvog jednog nasilničkog, nasilnog ponašanja, kao što je podmetanje bombe pod auto – rekao je on.
Kravić je istakao i da bezbednost u gradu nema cenu.
– Došli smo u situaciju da danas dvoje ljudi strada, srećom niko nije poginuo, da budu oštećeni automobili građana i da se ponovo pitamo - pa kakva je to bezbednost – pitao je Kravić i pozvao je u MUP da se što pre pozabavi bezbednošću u Novom Sadu.

(BILSV, 27. 06. 2013.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook