Evropska konferencija o rodnoj ravnopravnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 10. 09. 2012. | Komentara: 0

Evropska konferencija o rodnoj ravnopravnosti

NOVI SAD – U periodu od 6. do 8. septembra, na ostrvu Korčula (Hrvatska), održan je seminar sa nazivom „Političke, ekonomske i društvene promene u Jugoistočnoj Evropi - uticaj na rodnu ravnopravnost“, u organizaciji Centralno – istočno evropske ženske mreže.

LSV

Teme kojima se bavila ova konferencija ticale su se, između ostalog, pitanja da li će političke, ekonomske i društvene promene biti ravnomerno raspoređene, kao i koja se inovativna rešenja za rešavanje socijalne pravde, pravne države i jednakosti među polovima, nude od strane levice u regionu, ali i šire u Evropi.
Predstavnica Lige socijaldemokrata Vojvodine, Ana Kandić, učestvovala je na konferenciji govoreći na temu „Mentorstvo mladim ženama za novi talas progresivne emancipacije“, sa osvrtom na ovogodišnji ECOSY letnji kamp u okviru teme rodne ravnopravnosti gde se raspravljalo o ciljevima „Milenijumske deklaracije“, koja se odnosi na pitanja obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, promovisanja rodne ravnopravnosti i osnaživanja žena.
Seminaru su prisustvovale učesnice visokog političkog profila iz regiona jugoistočne Evrope, uključujući Mađarsku i Albaniju, Grčku, Francusku, Holandiju, Švedsku, Italiju i Francusku. Evropskim poslanicama, profesorkama univerziteta evropskih zemalja, priključile su se žene iz regiona bivše SFRJ (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina) ukazujući na sopstvena iskustva.
Korčulanska škola za pitanja rodne ravnopravnosti se organizuje u saradnji sa Socijaldemokratskom partijom Hrvatske, a pod pokroviteljstvom Fondacije za napredne evropske studije (Bruxelles), Evropskog foruma za demokratiju i solidarnost (Amsterdam) čiji je deo Centralno-istočno evropska ženska mreža (Ljubljana, Budapest, Tallinn) i Međunarodnog Olof Palme centra (Stockholm).  

(BILSV, 10. 09. 2012.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook