Forum žena LSV pisao ministru policije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 12. 12. 2014. | Komentara: 0

Forum žena LSV pisao ministru policije

NOVI SAD, 12. decembar - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine uputio je pismo ministru policije Nebojši Stefanoviću sa pozivom da podrži inicijativu  o uvođenju Odeljenja za borbu protiv nasilja u svim područnim policijskim upravama na teritoriji AP Vojvodine, kao što je to već učinjeno i donosi rezultate u policijskoj upravi Subotica.

LSV

Pismo koje možete pročitati u nastavku je ministru upućeno još 26. novembra. Verujemo da odgovor neće  izostati.

Poštovani,

Pozivamo Vas da prihvatite i snagom svog autoriteta podržite našu Inicijativu za uvođenje Odeljenja za borbu protiv nasilja u porodici u područnim policijskim upravama na teritoriji AP Vojvodine. Naime, u strahu od mogućih posledica, a često i zbog manjka poverenja u efikasan rad i rezultate policijskih službenika,  žrtve često ne prijavljuju nasilje.

Alarmantni podaci o broju žrtava porodičnog nasilja u prethodnim godinama, uveravaju nas da bi postojanje ovakvih odeljenja u kojem bi radila službena lica osposobljena za ovu oblast i usresređena na pomoć i zaštitu žrtava, doprinelo i olakšavanju prijave nasilja, možda već i u početnim fazama.

U to nas uverava i primer dobre prakse Policijske uprave u Subotici. Taj primer nam dokazuje i da realizacija ove inicijative ne iziskuje dodatne troškove Ministarstvu unutrašnjih poslova, već samo racionalizaciju i reorganizaciju radnih mesta.

Uvođenjem Odeljenja za borbu protiv nasilja u porodici u područnim policijskim upravama na teritoriji AP Vojvodine omogućila bi se  ne samo bolja prevencija nasilja i izbegavanje fatalnih ishoda, nego i pravovremena reakcija pripadnica i pripadnika MUP-a, humani tretman žrtava nasilja u porodici, kao i porast poverenja građanki i građana u institucionalno rešavanje problema.

Srdačno,


Ana Pataki
Predsednica Foruma žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook