Glogonj i dalje nebezbedan za pešake

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2013. | Komentara: 0

Glogonj i dalje nebezbedan za pešake

PANČEVO – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva i član saveta MZ Glogonj Oliver Petković izjavio je da je Glogonj nebezbedan za pešake, a da Grad Pančevo, ni pored naloga da do 20. avgusta uredi dva pešačka prelaza i postavi „ležeće policajce“ u zoni škole, ništa nije uradio po tom pitanju.

LSV

Petković je na današnjoj konferenciji za novinare podsetio da je početkom septembra 2012. godine u Skupštini MZ Glogonj pokrenuo inicijativu za povećanje bezbednosti pešaka u saobraćaju u tom mestu. Kako je rekao, u tom naseljenom mestu nedostaje još pešačkih prelaza preko glavnog puta, kao i usporivača saobraćaja, tzv. ležećih policajaca, u zoni osnovne škole. Ova inicijativa je pokretana više puta od strane Saveta roditelja osnovne škole u Glogonju i Mesne zajednice Glogonj, ali rezultata nije bilo uz obrazloženje da je problem što je taj putni pravac regionalni put.

U međuvremenu je taj putni pravac dat u nadležnost gradu Pančevu te je, kako je napomenuo, uklonjena i poslednja prepreka da se ova inicijativa i ostvari.  Osim toga, Agencija za saobraćaj u Pančevu donela je rešenje kojim se JP „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“ nalaže da uredi dva pešačka prelaza i postavi usporivače saobraćaja u zoni škole sa rokom do 20.8.2013.

- Danas je 04. septembar 2013, a pešački prelazi nisu uređeni, niti su postavljeni usporivači saobraćaja. Počela je nova školska godina, a bezbednost u saobraćaju, pre svega dece u Glogonju, nije povećana. Takođe, ponovo su probijeni rokovi što pokazuje kako sve (ne)funkcioniše u našoj državi, ali i u Gradu. Ovo je još jedan dokaz da su odluke koje donose opštinski organi ništavne i nevažne, a niko ne snosi odgovornost – istakao je Petković.

Podsetio je da su u skoro svim naseljenim mestima grada Pančeva, osim u Glogonju, postavljeni ležeći policajci, a pre dva meseca je uređen pešački prelaz u Starčevu i upitao da li Glogonjci traže mnogo od Grada.

- Naravno, od ove inicijative nećemo odustati i zahtevamo od JP „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“ da u što kraćem roku postupi u skladu sa rešenjem Agencije za saobraćaj i ispuni naše zahteve – zaključio je Oliver Petković.

 

(BILSV, 04.09.2013)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook