Glogonj i dalje nebezbedan za pešake

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2013. | Komentara: 0

Glogonj i dalje nebezbedan za pešake

PANČEVO – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva i član saveta MZ Glogonj Oliver Petković izjavio je da je Glogonj nebezbedan za pešake, a da Grad Pančevo, ni pored naloga da do 20. avgusta uredi dva pešačka prelaza i postavi „ležeće policajce“ u zoni škole, ništa nije uradio po tom pitanju.

LSV

Petković je na današnjoj konferenciji za novinare podsetio da je početkom septembra 2012. godine u Skupštini MZ Glogonj pokrenuo inicijativu za povećanje bezbednosti pešaka u saobraćaju u tom mestu. Kako je rekao, u tom naseljenom mestu nedostaje još pešačkih prelaza preko glavnog puta, kao i usporivača saobraćaja, tzv. ležećih policajaca, u zoni osnovne škole. Ova inicijativa je pokretana više puta od strane Saveta roditelja osnovne škole u Glogonju i Mesne zajednice Glogonj, ali rezultata nije bilo uz obrazloženje da je problem što je taj putni pravac regionalni put.

U međuvremenu je taj putni pravac dat u nadležnost gradu Pančevu te je, kako je napomenuo, uklonjena i poslednja prepreka da se ova inicijativa i ostvari.  Osim toga, Agencija za saobraćaj u Pančevu donela je rešenje kojim se JP „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“ nalaže da uredi dva pešačka prelaza i postavi usporivače saobraćaja u zoni škole sa rokom do 20.8.2013.

- Danas je 04. septembar 2013, a pešački prelazi nisu uređeni, niti su postavljeni usporivači saobraćaja. Počela je nova školska godina, a bezbednost u saobraćaju, pre svega dece u Glogonju, nije povećana. Takođe, ponovo su probijeni rokovi što pokazuje kako sve (ne)funkcioniše u našoj državi, ali i u Gradu. Ovo je još jedan dokaz da su odluke koje donose opštinski organi ništavne i nevažne, a niko ne snosi odgovornost – istakao je Petković.

Podsetio je da su u skoro svim naseljenim mestima grada Pančeva, osim u Glogonju, postavljeni ležeći policajci, a pre dva meseca je uređen pešački prelaz u Starčevu i upitao da li Glogonjci traže mnogo od Grada.

- Naravno, od ove inicijative nećemo odustati i zahtevamo od JP „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“ da u što kraćem roku postupi u skladu sa rešenjem Agencije za saobraćaj i ispuni naše zahteve – zaključio je Oliver Petković.

 

(BILSV, 04.09.2013)




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook