Gotov predlog strategije razvoja školskog sporta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 13. 03. 2013. | Komentara: 0

Gotov predlog strategije razvoja školskog sporta

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu istakla je da Sombor može da posluži kao primer ostalim lokalnim samoupravama u vođenju sporta.

LSV

Ona je na Regionalnoj konferenciji „Razvoj sporta na lokalnom nivou“ koja je održana u Somboru rekla da je taj grad nekada važio za centar školskog sporta, upravo onog segmenta sporta koji je pokrajinski sekretarijat prepoznao kao prioritet u narednom periodu.
- Predlog strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini je gotov i u narednom periodu nam sledi javna rasprava. Od svih činilaca koji danas čine sport u pokrajini očekujem da se aktivno uključe u raspravu, upravo iz razloga što je razvijen školski sport, osnovni preduslov da u budućnosti imamo radno sposobno stanovništvo i zdravu naciju. Sa druge strane, pokrajinski sekretarijat ima svakodnevnu i višestruku saradnju sa svim jedinicama lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine i mogu sa zadovoljstvom da kažem da je obostranom saradnjom sistem sporta u Vojvodini doveden do jednog zavidnog nivoa – ukazala je Čobanu.
Ovakve regionalne konferencije održane su, pre Sombora i u Beogradu, Kraljevu i Valjevu, a osim predstavnika republičkog Ministarstva omladine i sporta Republike i Sekretarijata za sport i omladinu APV, učestvovali su i Sportski savez Srbije i grada Sombora, članovi gradskih i opštinskih veća zaduženih za sport sa cele teritorije AP Vojvodine.
 
(BILSV, 13.03.2013)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook