Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Petak, 30. 03. 2018. | Komentara: 0

Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar pitao je juče u Skupštini AP Vojvodine da li se planira neki kredit ili zajam za pokretanje privrede. Kako je rekao, ukoliko ne pokrenemo privredu u Vojvodini, džaba bolnica u koje ulažemo, jer u Vojvodini neće ostati niko da se u njima leči.

LSV

Kolar je tokom rasprave naglasio da namena sredstava iz rebalansa nije upitna nikom, što nije slučaj sa modelom finansiranja. Međutim, kako je dodao, vlast je vlast i ona ima pravo da odlučuje na koji će način šta da finansira. 

- Ono što ja postavljam sebi kao pitanje, na prvom mestu, a onda i svima vama ovde, je da li ćemo u skorije vreme uzimati neki zajam ili prebacivati neka neutrošena sredstva na neke suštinske privredne pokretače u Vojvodini. Nije sporno da su nam bolnice neophodne da bismo lečili ljude. Ali, ukoliko ne budemo pokrenuli privredu Vojvodine, na način na koji ona zaista mora da bude pokrenuta i kao što je nekada davno bila, u Vojvodini neće ostati nikoga da se u njoj leči - zaključio je Robert Kolar.

(BILSV, 30.03.2018)



Govori | Utorak, 23. 09. 2014. | Komentara: 0

Jasno definisati nadležnosti Vojvodine u budućem Ustavu Srbije

NOVI SAD – Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine i poslanik LSV Dušan Jakovljev istakao je danas da su promene Ustava neminovne, a da zarad precizno definisanih nadležnosti Vojvodine zakonondavne inicijative moraju krenuti iz pokrajinskog parlamenta.
Govori | Utorak, 23. 09. 2014. | Komentara: 0

Pitanje Vojvodine je pitanje boljeg života

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige scijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton istakao je danas da je Vojvodina, nekada jaka pokrajina sa širokom lepezom ovlašćenja postala stavka u Ustavu koja malo toga ima od forme, a gotovo ništa od suštine.
Govori | Utorak, 23. 09. 2014. | Komentara: 0

Kolar: Skupština da povrati izgubljenu inicijativu

NOVI SAD – Skupština AP Vojvodine izgubila je inicijativu poslednjih nekoliko godina i namera je Lige socijaldemokrata Vojvodine da se ona vrati tamo gde je bila u periodu između 2000. i 2008. godine, ukazao je tokom današnje skupštinske rasprave poslanik LSV Robert Kolar.
Transkript njegovog govora tokom rasprave o Deklaraciji o potrebi za pokretanje postupka izmene Ustava Srbije ili donošenje novog, možete pročitati u nastavku:



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook