Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Petak, 30. 03. 2018. | Komentara: 0

Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar pitao je juče u Skupštini AP Vojvodine da li se planira neki kredit ili zajam za pokretanje privrede. Kako je rekao, ukoliko ne pokrenemo privredu u Vojvodini, džaba bolnica u koje ulažemo, jer u Vojvodini neće ostati niko da se u njima leči.

LSV

Kolar je tokom rasprave naglasio da namena sredstava iz rebalansa nije upitna nikom, što nije slučaj sa modelom finansiranja. Međutim, kako je dodao, vlast je vlast i ona ima pravo da odlučuje na koji će način šta da finansira. 

- Ono što ja postavljam sebi kao pitanje, na prvom mestu, a onda i svima vama ovde, je da li ćemo u skorije vreme uzimati neki zajam ili prebacivati neka neutrošena sredstva na neke suštinske privredne pokretače u Vojvodini. Nije sporno da su nam bolnice neophodne da bismo lečili ljude. Ali, ukoliko ne budemo pokrenuli privredu Vojvodine, na način na koji ona zaista mora da bude pokrenuta i kao što je nekada davno bila, u Vojvodini neće ostati nikoga da se u njoj leči - zaključio je Robert Kolar.

(BILSV, 30.03.2018)



Govori | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 1

Sa Vojvodinom treba razgovarati da se ne bi pregovaralo

Transkript govora predsednika LSV Nenada Čanka na IX Kongresu:
Uvaženi gosti, uvaženi delegati IX Kongresa Lige socijaldemokrata Vojvodine, predstavnici diplomatskog kora, želim da vas pozdravim, evo po deveti put govoreći o stanju u zemlji i o svemu onome što je naša stvarnost.
Govori | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Govor Nenada Čanka nakon ekspozea mandatara

Stenogram govora lidera LSV i narodnog poslanika Nenada Čanka:
- Stara je istina da svako ima pravo na šansu. I ja zaista mislim da je to tačno. Ova vlada bi po tom osnovu sigurno morala imati pravo na šansu. Ali, ako vidimo malo bolje, ko treba da čini ovu vladu, imam utisak da su mnogi u njoj svoju šansu već imali. A neki i po više puta.
Govori | Utorak, 28. 02. 2012. | Komentara: 0

Skupština Vojvodine i 29. put odbila raspravu o NIS-u

NOVI SAD – Više medija u Srbiji prenelo je govor potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević koja je na jučerašnjoj sednici pokrajinskog parlamenta po 29. put zatražila da se najviše predstavničko telo građanki i građana Vojvodine izjasni o gasnom aranžmanu sa Rusijom i privatizaciji Naftne industrije Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook