Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Petak, 30. 03. 2018. | Komentara: 0

Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar pitao je juče u Skupštini AP Vojvodine da li se planira neki kredit ili zajam za pokretanje privrede. Kako je rekao, ukoliko ne pokrenemo privredu u Vojvodini, džaba bolnica u koje ulažemo, jer u Vojvodini neće ostati niko da se u njima leči.

LSV

Kolar je tokom rasprave naglasio da namena sredstava iz rebalansa nije upitna nikom, što nije slučaj sa modelom finansiranja. Međutim, kako je dodao, vlast je vlast i ona ima pravo da odlučuje na koji će način šta da finansira. 

- Ono što ja postavljam sebi kao pitanje, na prvom mestu, a onda i svima vama ovde, je da li ćemo u skorije vreme uzimati neki zajam ili prebacivati neka neutrošena sredstva na neke suštinske privredne pokretače u Vojvodini. Nije sporno da su nam bolnice neophodne da bismo lečili ljude. Ali, ukoliko ne budemo pokrenuli privredu Vojvodine, na način na koji ona zaista mora da bude pokrenuta i kao što je nekada davno bila, u Vojvodini neće ostati nikoga da se u njoj leči - zaključio je Robert Kolar.

(BILSV, 30.03.2018)



Govori | Četvrtak, 24. 04. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Država više nema vremena za greške

BEOGRAD – Činjenica da će biti manje ministarstava u narednoj Vladi Republike Srbije deluje dobro, ali iz predloženog zakona o vladi nije jasno koliko će u njima biti zaposlenih i koliki će im biti troškovi, a najskuplje je ono što ne radi, istakao je danas lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i šef poslaničke grupe LSV u Narodnoj skupštini Nenad Čanak.
Govori | Petak, 26. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV za sporazum Beograda i Prištine

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i šef poslaničke grupe LSV u Narodnoj skupštini Republike Srbije Bojan Kostreš, najavio je danas da će poslanici Lige glasati za vladin izveštaj o pregovorima s Prištinom jer je LSV uvek spreman da podrži vladu kada ide putem evropskih integracija.
Govori | Subota, 12. 01. 2013. | Komentara: 0

Kosovo je godinama opravdanje za ponižavanje Vojvodine

NOVI SAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Bojan Kostreš rekao je danas da poslanici LSV neće glasati za Predlog rezolucije o Kosovu i Metohiji, ne zbog toga što se ne zalažu za to da se Srbija jednom za sva vremena izbori sa problemom koji se zove Kosovo i Metohija, nego što misle da nije dovoljno urađeno u suočavanju sa suštinom tog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook