Građani Vojvodine su grubo uvređeni

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 16. 04. 2013. | Komentara: 0

Građani Vojvodine su grubo uvređeni

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Adam Paljov ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je miting, koji je održan prošlog petka u Novom Sadu, nedvosmisleno potvrdio izbornu volju građanki i građana Vojvodine od 6.maja prošle godine, kao i poverenje koje imaju u institucije Vojvodine.

LSV

Paljov je upozorio da su organizatori mitinga demonstrirali koliko, kako je rekao, ne prezaju ni od čega, ne bi li se dočepali vlasti u Vojvodini.

- Ono na šta nisu računali, jeste da demonstracije devedesetih godina u Vojvodini nailaze samo na osudu i neuspeh. Pritom su grubo uvredili dostojanstvo svih Vojvođanki i Vojvođana time što su saopštili da imaju njihovu podršku, dok smo bili svedoci stotina autobusa iz svih delova Srbije, koji su dovozili stranačke poslušnike. I sve to kako se ne bi skupilo ni deset hiljada ljudi u centru Novog Sada - rekao je Paljov.

On je upozorio sve koji imaju nameru da, kako je rekao, nasilno, uz laži i manipulaciju, ruše autonomiju Vojvodine da će ovakve odluke proizvesti kontraefekte i zaoštravanje odnosa u Srbiji.

- Nećemo dozvoliti da građani i građanke Vojvodine budu označeni kao separatisti  i izdajnici samo zbog toga što vole svoju pokrajinu, dok se u isto vreme oni koji se hvale borbom za Kosovo nazivaju velikim patriotama. Nećemo dozvoliti stvaranje atmosfere linča i govor mržnje u Vojvodini, jer takve metode ovde nisu dobrodošle. Oni koji ne žive i ne rade u Vojvodini, a kojima je toliko stalo do vojvođanskog novca, nemaju pravo da nas uče šta je dobro za Vojvodinu. Umesto toga, mi bismo imali štošta korisno da kažemo o toleranciji, multikulturalnosti, multietničnosti, poštovanju, voljenju svoje zemlje i demokratiji onima koji pokušavaju da nas ponize - rekao je potpredsednik GrO LSV Zrenjanin.

On je poručio organizatorima prošlonedeljnog mitinga da bi bilo bolje da se pozabave ekonomskim i socijalnim problemima, jer Vojvođani i Vojvođanke neće moći još dugo da hrane gladna usta Srbije. Paljov je pozvao i građane Vojvodine da ne nasedaju na provokacije.

- Pozivam ih da pokažu da, koje god da su nacionalnosti ili vere, s ponosom nose vojvođansko u sebi, i da pokažu da se toga ne odriču. Takođe, apelujemo na sve političke činioce, kako na one u opoziciji, tako i na one u vlasti, da se pitanje Vojvodine premesti sa ulice na institucije, jer postoje legitimni i demokratski načini da se preispita politička opravdanost vojvođanske vlasti, umesto što se to radi populistički, preko leđa građana i građanki Vojvodine i Srbije - zaključio je Adam Paljov.

(BILSV, 16.04.2013)




Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook